Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym cieście z kruszonką. Sernik o smaku pomarańczowym, wyszedł bardzo dobry.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 72
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 72
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i masłem . Przesiać mąkę z proszkiem do piecz. Rozdrobnić mikserem, odłożyć 1/3 ciasta na posypkę. Tą większą część zagnieść i rozwałkować na blaszkę,lub wylepić. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki 30x40.
masa serowa- Zmiksować jajka z cukrem, potem z serem. Następnie dodawać dżem i sok. Przesiać budynie i zmiksować.Wylać na ciasto do blaszki.
Rozkruszyć posypkę na górę.
Piec ok.70 min. w 175 *C.
Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem, kroić na drugi dzień.