Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutki, szybki i smaczny sernik. Spód to zbiór poświątecznych smakołyków: kulki piernikowe w czekoladzie, sucharki, biszkopty i nawet jeden cukierek czekoladowy. Nic nie może się zmarnować. Do masy sernikowej dodałam resztkę masła orzechowego i kakao.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Tortownica 21-22 cm, wysmarowana tłuszczem. Spód. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Masą wykładamy spód tortownicy. Masa serowa. Jajka z dwoma cukrami lekko ubijamy, w trzech partiach dodajemy twaróg i na koniec budyń. Wszystko krótko miksujemy. Do 2 misek odkładamy po 6 czubatych łyżek masy serowej. Do jednej dodajemy masło orzechowe do drugiej kakao. Wykładamy na środek formy po 2 łyżki masy białej, kakaowej i orzechowej i tak do końca składników. Sernik pieczemy w 175 C ok. 60 minut. Studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Ostudzony sernik możemy polać ganache z gorzkiej czekolady i śmietanki.