Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno, to jedno z moich najbardziej ulubionych ciast. Z dodatkiem owoców smakuje jeszcze lepiej i sprawia, że zjadam go ze smakiem :)
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2081
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 154
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1046
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1182
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12017
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2081
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 154
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1046
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1182
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12017
Składniki
Dno prostokątnej formy wyłożyć folią spożywczą i podłużnymi biszkoptami. Ser zmiksować z cukrem pudrem i śmietanką. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Zahartować masą serową i stale miksując przelać do pozostałej masy. Na końcu dodać pokrojone w kostkę owoce i całość delikatnie wymieszać. Masę serową od razu przełożyć na biszkopty, schować do lodówki by masa stężała.
Truskawki zagotować z brązowym cukrem, zmiksować. Gotujące się owoce zdjąć z ognia i przesypać do nich galaretki, energicznie mieszając by całe się rozpuściły. Ostudzony mus przelać na masę serową i ciasto na noc schować do lodówki.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i na przystroić każdy kawałek ciasta rozetką z bitej śmietany. Dać po kawałeczku np. brzoskwini. Smacznego!