Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno, to jedno z moich najbardziej ulubionych ciast. Z dodatkiem owoców smakuje jeszcze lepiej i sprawia, że zjadam go ze smakiem :)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Dno prostokątnej formy wyłożyć folią spożywczą i podłużnymi biszkoptami. Ser zmiksować z cukrem pudrem i śmietanką. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Zahartować masą serową i stale miksując przelać do pozostałej masy. Na końcu dodać pokrojone w kostkę owoce i całość delikatnie wymieszać. Masę serową od razu przełożyć na biszkopty, schować do lodówki by masa stężała.
Truskawki zagotować z brązowym cukrem, zmiksować. Gotujące się owoce zdjąć z ognia i przesypać do nich galaretki, energicznie mieszając by całe się rozpuściły. Ostudzony mus przelać na masę serową i ciasto na noc schować do lodówki.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i na przystroić każdy kawałek ciasta rozetką z bitej śmietany. Dać po kawałeczku np. brzoskwini. Smacznego!