Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno, to jedno z moich najbardziej ulubionych ciast. Z dodatkiem owoców smakuje jeszcze lepiej i sprawia, że zjadam go ze smakiem :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1818
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14460
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19545
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1818
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14460
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19545
Składniki
Dno prostokątnej formy wyłożyć folią spożywczą i podłużnymi biszkoptami. Ser zmiksować z cukrem pudrem i śmietanką. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Zahartować masą serową i stale miksując przelać do pozostałej masy. Na końcu dodać pokrojone w kostkę owoce i całość delikatnie wymieszać. Masę serową od razu przełożyć na biszkopty, schować do lodówki by masa stężała.
Truskawki zagotować z brązowym cukrem, zmiksować. Gotujące się owoce zdjąć z ognia i przesypać do nich galaretki, energicznie mieszając by całe się rozpuściły. Ostudzony mus przelać na masę serową i ciasto na noc schować do lodówki.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i na przystroić każdy kawałek ciasta rozetką z bitej śmietany. Dać po kawałeczku np. brzoskwini. Smacznego!