Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sernik na upalne dni, lekko kwaskowy i jednocześnie słodki. Od lat nasze ulubione ciasto na lato.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Składniki
Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 500 ml przegotowanej wody, wiśniową w 250 ml. 2-3 łyżki przestudzonej czerwonej galaretki mieszamy z serkiem truskawkowym o temperaturze pokojowej. Przekładamy do galaretki i dokładnie mieszamy. Tortownicę 18 cm wykładamy herbatnikami, rozkładamy część maliny i delikatnie polewamy lekko tężejącą czerwoną masą serową. Schładzamy w lodówce. Po około 1,5 godzinie na dobrze schłodzonym serku rozkładamy maliny z borówkami i delikatnie zalewamy krystaliczną galaretką, znów schładzamy. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 250 ml wody, przestudzoną mieszamy z serkiem brzoskwiniowym. Morele kroimy w dość drobne cząstki.
Na całkowicie zastygniętej galaretce krystalicznej rozkładamy kawałki moreli i zalewamy je żółtą masą serową. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.