Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sernik na upalne dni, lekko kwaskowy i jednocześnie słodki. Od lat nasze ulubione ciasto na lato.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 500 ml przegotowanej wody, wiśniową w 250 ml. 2-3 łyżki przestudzonej czerwonej galaretki mieszamy z serkiem truskawkowym o temperaturze pokojowej. Przekładamy do galaretki i dokładnie mieszamy. Tortownicę 18 cm wykładamy herbatnikami, rozkładamy część maliny i delikatnie polewamy lekko tężejącą czerwoną masą serową. Schładzamy w lodówce. Po około 1,5 godzinie na dobrze schłodzonym serku rozkładamy maliny z borówkami i delikatnie zalewamy krystaliczną galaretką, znów schładzamy. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 250 ml wody, przestudzoną mieszamy z serkiem brzoskwiniowym. Morele kroimy w dość drobne cząstki.
Na całkowicie zastygniętej galaretce krystalicznej rozkładamy kawałki moreli i zalewamy je żółtą masą serową. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.