Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek marzenie!!! Rozpływa się w ustach tak miękki i puszysty w smaku jest! Słonecznik to dodatek wspaniały jak cała reszta!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11217
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6448
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13442
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5210
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11217
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6448
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13442
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5210
Składniki
Ciasto: Z mąki pszennej, margaryny, smalcu, żółtek, jajka, proszku do pieczenia i cukru pudru zagniatamy ciasto. Dajemy na formę o wymiarze 25/36 wyścieloną papierem do pieczenia. Ser: Żółtka i jajka ucieramy z cukrem dodajemy po trochu pozostałych składników i sera, ciągle ucieramy. Ser wykładamy na ciasto i pieczemy 20 minut. Piana: Białka ubijamy z cukrem. Orzechy mieszamy z mąką i bułką tartą wsypujemy do ubitej piany. Pianę wykładamy na podpieczony ser i pieczemy jeszcze do 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Masa: Margarynę roztapiamy wraz z cukrem na patelni, wsypujemy słonecznik i prażymy go ciągle mieszając do uzyskania złotego koloru. Studzimy ciągle mieszając, aby się nie zbrylił. Masło ucieramy z kajmakiem i wykładamy na zimny ser, a w masę wciskamy zimny słonecznik.