Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik bardzo delikatny,puszysty i przepyszny.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 14
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 14
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Składniki
biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Zdjąć papier, ostudzić i włożyć z powrotem do blaszki.(Papier można zmienić.)
Posmarować dżemem.
Ułożyć pianki lodów.
pianka-Galaretki rozpuścić w przegotowanej, gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia. Ser zmiksować z pudrem i galaretkami. Ponalewać pomiędzy pianki lodów i schłodzić.
bita śmietana-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem i śnieżką. Potem porcjami dodawać jogurt i serek, zmiksować. Dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć na zastygniętą piankę serową.
Nożykiem obieraczką do warzyw,pokroić czekoladę. Rozsypać na górę ciasta i schłodzić. Kroić jak zastygnie.