Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik częściowo pieczony z musem truskawkowym to świetna propozycja na nadchodzące święta i nie tylko ;)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6994
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30511
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29246
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6994
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30511
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29246
Składniki
Zmiksowane ciastka połączyć z cukrem i stopionym masło, wyłożyć dno okrągłej formy. Jaja połączyć z cukrem, serem i budyniem. Dokładnie zmiksować. Masę serową przelać na spód, wyrównać i włożyć do nagrzanego do 160 stopni piekarnika.
Piec ok. 80 min. Ostudzić i na kilka godz. schować do lodówki. Rozmrożone truskawki wymieszać z cukrem. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, po czym zahartować i połączyć ze śmietanką. Na ostudzony spód przelać śmietankę i mus truskawkowy, który patyczkiem należy wymieszać ze śmietanką.
Ciasto na noc schować do lodówki. Na drugi dzień delektować się smakiem ;) Smacznego!