Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne połączenie kokosu i masy ananasowej. Idealne na lato
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7265
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327938
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7265
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327938
Składniki
Masło podgrzewaj do czasu aż się roztopi. Połącz z pokruszonymi ciastkami. Masą wyłóż dno tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Twaróg zmiel dwukrotnie. Ubij przy pomocy miksera z cukrem. Dołóż mascarpone Miksuj. Dodaj kremówkę. Ubijaj do czasu aż masa zgęstnieje. Wsyp wiórki kokosowe. Wymieszaj. Dołóż żelatynę i dokładnie zmiksuj. Masę twarogową wyłóż na blaszkę. Ananasy pokrój na mniejsze kawałki. Rozdrobnij (użyj blendera). Sok z ananasów wlej do szklanki. Dolej tyle wody aby otrzymać szklankę płynu. Podgrzej. Rozpuść w ananasowym płynie galaretkę. Tężejącą galaretkę wymieszaj z musem. Wylej na ciasto. Schłodź ciasto w lodówce.