Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne połączenie kokosu i masy ananasowej. Idealne na lato
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6499
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114998
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6499
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114998
Składniki
Masło podgrzewaj do czasu aż się roztopi. Połącz z pokruszonymi ciastkami. Masą wyłóż dno tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Twaróg zmiel dwukrotnie. Ubij przy pomocy miksera z cukrem. Dołóż mascarpone Miksuj. Dodaj kremówkę. Ubijaj do czasu aż masa zgęstnieje. Wsyp wiórki kokosowe. Wymieszaj. Dołóż żelatynę i dokładnie zmiksuj. Masę twarogową wyłóż na blaszkę. Ananasy pokrój na mniejsze kawałki. Rozdrobnij (użyj blendera). Sok z ananasów wlej do szklanki. Dolej tyle wody aby otrzymać szklankę płynu. Podgrzej. Rozpuść w ananasowym płynie galaretkę. Tężejącą galaretkę wymieszaj z musem. Wylej na ciasto. Schłodź ciasto w lodówce.