Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle prosty i pyszny sernik.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 295
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2959
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 295
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2959
Składniki
Tortownica 22 cm, wyłożona papierem do pieczenia.
Spód. Ciastka i orzechy zmiksować na kaszkę, pod koniec dolać mleko.
Masę przełożyć do blaszki i lekko docisnąć, schłodzić w lodówce.
Masa. Jajka utrzeć z cukrem.
Partiami dodać twaróg, budyń, masę pistacjową.
Masę przelać na przygotowany spód.
Piec w 180 C ok. 60.