Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchny, smaczny sernik z dodatkiem bezy to praktycznie słodki deser dla każdego ;)
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 142
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1020
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12007
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 142
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1020
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12007
Składniki
Na blat wysypać mąkę, dodać proszek do pieczenia, miękką margarynę, żółtka, jajo, cukier i śmietanę i wyrobić ciasto. Żółtka i jajo ubić z cukrem i stopniowo dodawać ser. Następnie wlać olej, zmiksować. Następnie wlać połowę mleka, a w drugiej rozpuścić budyń i również przelać do masy serowej. Całość połączyć.
Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia, spód i boki "wyłożyć" ciastem i przelać masę serową. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni i piec przez ok. 30-35 min. Białka ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać cukier stale miksując.
Na "podpieczone" ciasto przełożyć bezę i równo rozsmarować. Piec jeszcze przez ok. 20 min w temp. ok.170 stopni. Przed podaniem ostudzić. Smacznego!