Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik proteinowy jest kremowy, pyszny, łatwy w wykonaniu i – oczywiście – pełny wysokowartościowego białka. W jednym kawałku znajdziesz go nawet 25 gramów! Ten deser będzie idealny dla osób aktywnych fizycznie i dbających o linię.
Makaron z karczochami w kremowym sosie po Sycylijsku.
Odsłon: 266
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla...
Odsłon: 422
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 1346
Makaron z karczochami w kremowym sosie po Sycylijsku.
Odsłon: 266
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla...
Odsłon: 422
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 1346
Składniki
Przygotuj spód. Wszystkie składniki umieść w misce i zagnieć do uzyskania jednolitego, lekko klejącego się ciasta.
Podziel masę na dwie połowy i każdą z nich wylep spód tortownicy o średnicy 22 cm. Wstaw obie formy do zamrażalnika na ok. godzinę.
Przygotuj warstwę serową. Wszystkie składniki wymieszaj mikserem lub robotem kuchennym na gładką masę.
Wylej ją na jeden ze schłodzonych spodów i przykryj drugim. Nie przejmuj się, jeśli w tracie przenoszenia spodu, połamie się lub pokruszy.
Upiecz sernik proteinowy. Na dole piekarnika umieść blachę wypełnioną wodą w ok. 2/3 wysokości. Formę z ciastem umieść na poziomie wyżej, w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Celsjusza. Piecz go przez ok. 30 minut, a następnie wyłącz grzanie i pozostaw w środku na kolejne 5 minut.
Wyjmij sernik i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na blacie, a następnie przenieś go do lodówki na co najmniej 6 godzin, w czasie których znacznie stwardnieje.
Gotowe ciasto posyp kakao w proszku. Podawaj na zimno.
Sernik przechowuj w lodówce, pod szczelnym przykryciem i zużyj w ciągu 5 dni.