Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry przepis na smaczny sernik.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 361
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 61
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 361
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 61
Składniki
Wykonanie polewy: Wszystkie składniki podgrzać i następnie polać po gotowym serniku. Wykonanie ciasta: Mąkę przesiać, połączyć z resztą składników, dobrze zagnieść ciasto i wstawić do lodówki. Wykonanie sera: Ser zmielić dwa razy i utrzeć dodając kolejno żółtka, cukry, kilka kropel aromatu i budynie. Na koniec dodać rozpuszczone i ostudzone masło. Białka ubić na sztywno dodać do masy serowej i lekko wymieszać łyżką. Schłodzone ciasto wyłożyć na dużą blachę, wyłożyć ciasto piernikami, zalać masą serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez godzinę. Po upieczeniu i wystudzeniu polać dowolne przygotowaną i podgrzaną polewą. Gotowy sernik wstawić do lodówki na dwie godziny i podawać.