Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry przepis na smaczny sernik.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1714
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15082
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2753
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8881
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1714
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15082
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2753
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8881
Składniki
Wykonanie polewy: Wszystkie składniki podgrzać i następnie polać po gotowym serniku. Wykonanie ciasta: Mąkę przesiać, połączyć z resztą składników, dobrze zagnieść ciasto i wstawić do lodówki. Wykonanie sera: Ser zmielić dwa razy i utrzeć dodając kolejno żółtka, cukry, kilka kropel aromatu i budynie. Na koniec dodać rozpuszczone i ostudzone masło. Białka ubić na sztywno dodać do masy serowej i lekko wymieszać łyżką. Schłodzone ciasto wyłożyć na dużą blachę, wyłożyć ciasto piernikami, zalać masą serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez godzinę. Po upieczeniu i wystudzeniu polać dowolne przygotowaną i podgrzaną polewą. Gotowy sernik wstawić do lodówki na dwie godziny i podawać.