Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 864
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2739
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3199
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 864
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2739
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3199
Składniki
Z podanych składników oprócz kakao zagnieść ciasto podzielić na 3 części i do jednej dodać kakao.Pierwszą część jasnego ciasta rozwałkować i wyłożyć na blachę na nie równo położyć dżem a na dżem zeskubać po kawałku ciemne ciasto włożyć do piekarnika i podpiec ok 20 minut w 180 stopniach.Ser utrzeć z resztą składników masy serowej dodać łyżeczkę proszku do pieczenia i na końcu rodzynki,wyłożyć na podpieczone ciasto na ser zeskupać drugą część jasnego ciasta i piec kolejne 20 minut.Ubić białka pod koniec wsypywać po trochu cukier i ubijać aż sie rozpuści na koniec wsypać kisiel i dokładnie wymieszać, wyłożyć na podpieczony ser i piec jeszcze 15 minut.Życze smacznego