Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne połączenie owoców w serniku sprawia, że staje się on naprawdę smaczna propozycją na deser :)
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2101
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 167
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1109
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1193
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12046
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2101
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 167
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1109
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1193
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12046
Składniki
Masło stopić z czekoladą i wymieszać ze zmiksowanymi herbatnikami. Okrągłą formę wyłożyć papierem do pieczenia i na dno przełożyć przygotowane ciastka. Schować do lodówki. Śliwki umyć i dokładnie zmiksować. Ser zmiksować z cukrem pudrem. Następnie dodać zmiksowane śliwki i połączyć. Namoczoną żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej, zahartować masa i dodać do reszty, dokładnie połączyć. Na końcu do masy serowej dodać ubita śmietankę i delikatnie wymieszać. Tak przygotowaną masę serowo-śliwkową przełożyć na ciasteczkowy spód i schować do lodówki do stężenia.
Analogicznie postąpić z masą truskawkową. Gotowa przelać na stężałą masę śliwkową i schować do lodówki.
Na gotowe/stężone masy poukładać owoce i całość zalać rozpuszczona i ostudzoną galaretką. Ciasto na noc schować do lodówki. Smacznego!