Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne połączenie owoców w serniku sprawia, że staje się on naprawdę smaczna propozycją na deser :)
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 444
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 502
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10083
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9926
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 444
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 502
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10083
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9926
Składniki
Masło stopić z czekoladą i wymieszać ze zmiksowanymi herbatnikami. Okrągłą formę wyłożyć papierem do pieczenia i na dno przełożyć przygotowane ciastka. Schować do lodówki. Śliwki umyć i dokładnie zmiksować. Ser zmiksować z cukrem pudrem. Następnie dodać zmiksowane śliwki i połączyć. Namoczoną żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej, zahartować masa i dodać do reszty, dokładnie połączyć. Na końcu do masy serowej dodać ubita śmietankę i delikatnie wymieszać. Tak przygotowaną masę serowo-śliwkową przełożyć na ciasteczkowy spód i schować do lodówki do stężenia.
Analogicznie postąpić z masą truskawkową. Gotowa przelać na stężałą masę śliwkową i schować do lodówki.
Na gotowe/stężone masy poukładać owoce i całość zalać rozpuszczona i ostudzoną galaretką. Ciasto na noc schować do lodówki. Smacznego!