Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1535
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 126
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1535
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 126
Składniki
Ciasto 1: -6 białek -200 g cukru -100 g mąki ziemniaczanej -50 g mąki pszennej -1 łyżka octu -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ubić białka na sztywno dodać cukier,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,octem całość wymieszać.Kłaść kupkami na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto 2: -6 jaj -150 g cukru -6 łyżek wody -200 g mąki pszennej -2 łyżki kakao -1 łyżeczka proszku do pieczenia Żółtka oddzielić od białek,ubić białka na sztywno dodać cukier cały czas ubijając,następnie wodę i powoli żółtka,wymieszać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia dodać do ciasta delikatnie wszystko wymieszać.Powstałe ciasto wylać na wcześniejsze jasne kupki jasnego ciasta włożyć do piekarka nagrzanego do 170 stopni piec do 30 minut w termoobiegu.Po upieczeniu przekroić wzdłuż.
SER: -1 kg sera białego -3/4 margaryny -200 g cukru -1 cukier wanilinowy -Budyń śmietankowy -3 żółtka -1/2 szklanki mleka Margarynę utrzeć z cukrem,dodać żółtka i ser i dalej mieszać mikserem,następnie przekładamy do garnka i smażymy do .zagotowania.Wlewamy budyń rozrobiony z mlekiem i jeszcze chwile zagotować,zdjąć z ognia chwile ostudzić i wlać na jedna warstwę biszkopta i przyłożyć drugą,odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.Na górę można zrobić polewę. SMACZNEGO