Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszysty, delikatny i zawsze się udaje
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13678
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13678
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1186
Składniki
Z podanych składników przygotować kruszonkę i wyłożyć na dno blaszki (u mnie kwadratowa tortownica 25x25), podpiec ciasto. W tym czasie przygotować masę serową. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać ser, ucierać, śmietankę ubić ze śnieżką, dodać do masy, na koniec ubić pianę z białek, wymieszać masę i wyłożyć na podpieczone ciasto. Piec ok 50 min na złoty kolor.