Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla smakoszy delikatnych i kremowych serników
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 182
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 980
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 683
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 182
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 980
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 683
Składniki
Herbatniki zmiksować i połączyć z miękkim masłem. Ugnieść w wysokim rancie o śr 20-22 cm. Rant zabezpieczyć z zewnątrz folią aluminiową gdyż sernik pieczony będzie w kąpieli wodnej. W tym celu wstawiamy go do większej blachy, którą tuż przed pieczeniem wypełnimy gorącą wodą.
Wszystkie składniki na sernik, oprócz białek zmiksować na gładką, jednolitą masę. Białka ubić i delikatnie połączyć z masą serową. Przelać do formy na przygotowany wcześniej spód. Do większej formy wlewamy gorącą wodę mniej więcej do połowy wysokości. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 160°C z funkcją góra/dół i pieczemy przez 1.20 min. Studzimy przy zamkniętych drzwiczkach piekarnika. Gdy temperatura w piekarniku znacznie spadnie, wyjmujemy z kąpieli wodnej i odstawiamy do dalszego studzenia, następnie do lodówki najlepiej na kilka godzin.
Maliny zasypać cukrem i zagotować. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. gorącej wody. Połączyć z malinami. Zimną galaretkę wylać na wierzch sernika. Odstawić do stężenia. Gotowy sernik udekorować świeżymi owocami.