Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-12-2024
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z herbatników, wierzch polany polewą czekoladową i posypany kolorową posypką.
mikser, miska, forma do pieczenia o wymiarach 30/25/6 cm,
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 122
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1189
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31228
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3645
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4622
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8126
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 122
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1189
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31228
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3645
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4622
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8126
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Pojedynczo dodajemy żółtka jajek, cały czas miksujemy. Do masy jajecznej dodajemy stopniowo ser, ekstrakt wanilii i budynie, cały czas miksujemy.
Masę odstawiamy, a z białek ubijamy sztywną pianę. Ubitą pianę dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy patką do połączenia się piany z masą serową.
Dno formy o wymiarach 30/25/6 cm wykładamy papierem do pieczenia i herbatnikami.
Do tak przygotowanej formy wykładamy masę serową, równamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 90 minut w temperaturze 130 stopni Celsjusza.
Po upieczeniu sernik studzimy w piekarniku.
Ostudzony sernik wyjmujemy z formy i polewamy polewą czekoladową i dekorujemy kolorową posypką. Sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin, lepiej będzie się kroić na porcję.
Po leżakowaniu sernika w lodówce kroimy go na porcje. Smacznego !!!