Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-12-2024
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z herbatników, wierzch polany polewą czekoladową i posypany kolorową posypką.
mikser, miska, forma do pieczenia o wymiarach 30/25/6 cm,
Quiche z łososiem to propozycja na kolację lub przystawkę na ciepło, tym raze...
Odsłon: 2427
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 370
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3445
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 726
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 6042
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 5010
Quiche z łososiem to propozycja na kolację lub przystawkę na ciepło, tym raze...
Odsłon: 2427
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 370
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3445
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 726
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 6042
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 5010
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Pojedynczo dodajemy żółtka jajek, cały czas miksujemy. Do masy jajecznej dodajemy stopniowo ser, ekstrakt wanilii i budynie, cały czas miksujemy.
Masę odstawiamy, a z białek ubijamy sztywną pianę. Ubitą pianę dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy patką do połączenia się piany z masą serową.
Dno formy o wymiarach 30/25/6 cm wykładamy papierem do pieczenia i herbatnikami.
Do tak przygotowanej formy wykładamy masę serową, równamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 90 minut w temperaturze 130 stopni Celsjusza.
Po upieczeniu sernik studzimy w piekarniku.
Ostudzony sernik wyjmujemy z formy i polewamy polewą czekoladową i dekorujemy kolorową posypką. Sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin, lepiej będzie się kroić na porcję.
Po leżakowaniu sernika w lodówce kroimy go na porcje. Smacznego !!!