Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super serniczek ba szczególną okazję.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę posiekać z masłem lub margaryną, dodać resztę składników i zagnieść kruche ciasto- następnie chwilę schłodzić .Dużą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , przenieść rozwałkowane ciasto, wyciągnąć brzegi, nakłuć widelcem. Posypać wiórkami kokosowymi i podpiec w temperaturze 200 stopni – następnie ostudzić. Wykonanie sera: Ser zmielić i dodawać po łyżce do utartego masła, z białek ubić pianę z odrobiną soli , następnie z cukrem . Dosypać kaszę mannę dodać aromat cytrynowy(1/2 szt.) i całość lekko wymieszać. Wykonanie polewy: Składniki polewy zagotować, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia dodać 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 1 łyżce gorącej wody . Ostudzić i letnią polewą ozdobić sernik.
Wykonanie placka; Boki tortownicy wysmarować tłuszczem, wylać ser na podpieczony placek i piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Wyjąć z pieca i po 10 minutach ostudzić , następnie ozdobić polewą.