Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik świąteczny z rodzynkami i polewą czekoladową. Idealny na świąteczny stół
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodaj masło i jajka, zagnieść ciasto. Rozwałkuj na wielkość blachy o wymiarach 26 x35 wyłóżonej papierem do pieczenia, ciasto posyp kakao.
Żółtka oddziel od białek. Rodzynki zalej wrzątkiem odsącz na sicie. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj rozpuszczone masło, ser, mąkę ziemniaczaną , rodzynki, olejki . Na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Ser wylej na ciasto. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st.
Z podanych składników przygotuj polewę. Wystudzony sernik polej polewą czekoladową i posyp wiórkami kokosowymi.