Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na ciemnym tartym cieście idealny na każdą okazje i święta .Niezawodny sernik który zawsze się udaje .
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8621
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1262
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10253
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4662
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 727
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8621
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1262
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10253
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4662
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 727
Składniki
Ciasto Z podanych składników zagnieść ciasto podzielić na pół i włożyć do zamrażarki do zamrożenia .
Masa serowa Ser zmiel przez drobne sito dwa razy.Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj na puszystą masę z serem dodaj po kilka kropel aromatu cytrynowego i pomarańczowego. Białka ubij z cukrem i cukrem waniliowym połącz z masą serową. Wlej roztopione wystudzone masło , dodaj przesiany budyń i mąkę ziemniaczaną.Delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach zetrzyj jedną część ciasta , na ciasto wylej masę serową , na wierzch zetrzyj drugą część ciasta . Sernik wstaw do nagrzanego do 180 st .piekarnika i piecz około godziny . Zostaw do wystudzenia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami . Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem . Polecam .