Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na ciemnym tartym cieście idealny na każdą okazje i święta .Niezawodny sernik który zawsze się udaje .
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14344
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14344
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Składniki
Ciasto Z podanych składników zagnieść ciasto podzielić na pół i włożyć do zamrażarki do zamrożenia .
Masa serowa Ser zmiel przez drobne sito dwa razy.Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj na puszystą masę z serem dodaj po kilka kropel aromatu cytrynowego i pomarańczowego. Białka ubij z cukrem i cukrem waniliowym połącz z masą serową. Wlej roztopione wystudzone masło , dodaj przesiany budyń i mąkę ziemniaczaną.Delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach zetrzyj jedną część ciasta , na ciasto wylej masę serową , na wierzch zetrzyj drugą część ciasta . Sernik wstaw do nagrzanego do 180 st .piekarnika i piecz około godziny . Zostaw do wystudzenia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami . Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem . Polecam .