Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik pieczony z gotowym już biszkoptem, ułożonym w pasach naprzemiennie. Sernik ładnie się prezentuje i jest bardzo dobry. Może zagościć na świątecznym stole.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Składniki
biszkopt- Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę, kakao i proszek. Lekko mieszać, dolewając olej.Przelać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec biszkopt w 175* 25-30 min.Po przestygnięciu pokroić na 13 pasów.
Blaszkę tą co piekliśmy biszkopt, wyłożyć papierem. Na niej ułożyć co drugi pas z biszkoptu.
masa-Żółtka zmiksować z połową cukru i serem.Śmietankę rozmieszać z suchymi budyniami,aromatem i dodać do sera. Ponownie zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli i resztą cukru. Porcjami wmieszać do masy serowej. Połowę wylać do blaszki na pasy biszkoptowe i rozsmarować.
Poukładać następny rząd, pasów biszkoptowych ale naprzemiennie.
Wylać resztę masy serowej pomiędzy pasy biszkoptowe i rozsmarować.
Piec ok.50-60 min. w 175*C.
polewa-Nad parą rozpuścić polewę w śmietance i polać zimy sernik. Dodatkowo już gęstniejącą tą polewą polać sernik w esy-floresy.