Sernik szybki i pysznie kremowy i ZAWSZE równy jak stół
Sernik szefowej Gosi (porcja na dużą blachę)
Składniki
- zmielony ser biały, 1,8 kg
- mleko, 2 i 1/4 szkl.
- olej, 3/4 szkl.
- budyń waniliowy, 2 i 1/4 opak.
- całe jaja, 3
- żółtka, 9
- cukier puder, 1 i 3/4 szkl.
- cukier waniliowy, 1 i 1/2 opak.
Składniki
- zmielony ser biały, 1,8 kg
- mleko, 2 i 1/4 szkl.
- olej, 3/4 szkl.
- budyń waniliowy, 2 i 1/4 opak.
- całe jaja, 3
- żółtka, 9
- cukier puder, 1 i 3/4 szkl.
- cukier waniliowy, 1 i 1/2 opak.

Etapy przygotowania
Wymiksować razem wszystkie składniki. Trzeba do tego przygotować sobie dosyć dużą miskę lub garnek, bo masy sernikowej będzie sporo. Nie należy się przejmować bardzo płynną konsystencją po wymiksowaniu - TAK MA BYĆ! :)
Sernik piec w 190-200 st. C, aż będzie rumiany (z reguły około 1h15 min). Należy po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku aż do wystudzenia, więc najlepiej zrobić go wieczorem i zostawić do rana.
POLEWA: Podgrzać 1/2 kostki masła, 1/2 szkl. cukru, 3 łyżki kakao i 3 łyżki wody, mieszać, żeby się nie przypaliło, doprowadzić do wrzenia
Polać sernik polewą i wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego! Wrzesień 2009r.
Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 930

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 317
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 930

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 317



Składniki
- zmielony ser biały, 1,8 kg
- mleko, 2 i 1/4 szkl.
- olej, 3/4 szkl.
- budyń waniliowy, 2 i 1/4 opak.
- całe jaja, 3
- żółtka, 9
- cukier puder, 1 i 3/4 szkl.
- cukier waniliowy, 1 i 1/2 opak.
Wymiksować razem wszystkie składniki. Trzeba do tego przygotować sobie dosyć dużą miskę lub garnek, bo masy sernikowej będzie sporo. Nie należy się przejmować bardzo płynną konsystencją po wymiksowaniu - TAK MA BYĆ! :)
Sernik piec w 190-200 st. C, aż będzie rumiany (z reguły około 1h15 min). Należy po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku aż do wystudzenia, więc najlepiej zrobić go wieczorem i zostawić do rana.
POLEWA: Podgrzać 1/2 kostki masła, 1/2 szkl. cukru, 3 łyżki kakao i 3 łyżki wody, mieszać, żeby się nie przypaliło, doprowadzić do wrzenia
Polać sernik polewą i wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego! Wrzesień 2009r.
Hehe, właśnie testuję Twój przepis tyle że po 45min. zrobił się mocno rumiany, ale jeszcze trochę popiekę... :)
witam, polecam ser mielony z Pątnicy, świetnie się do tego sernika nadaje, a jako jeden z nielicznych dostępnych w wiadereczkach nie jest bardzo mokry, co jest dużym plusem w kontekście tego przepisu, pozdrawiam
Witam! Mam pytanie, czy ser trzeba koniecznie zmielić? Niestety, nie posiadam maszynki do mielenia, a przepis jest ciekawy i chciałabym go wypróbować. Pozdrawiam...