Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik idealny, mocno wilgotny, puszysty, aksamitny, bez zbędnych dodatków.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118502
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8551
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3152
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2344
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118502
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8551
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3152
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2344
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy po jednym żółtku (białka odkładamy) a następnie po łyżce twarogu. Miksujemy. Kiedy masa jest jednolita dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy bakalie.
Białka ubijamy na sztywno. Za pomocą drewnianej łyżki lub szpatułki łączymy je z masą serową.
Tortownicę o średnicy 26cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę serową, wyrównujemy. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170º. Pieczemy ok 60 minut. Upieczone ciasto pozostawiamy w piekarniku do całkowitego wystudzenia (po ok 20 minutach możemy lekko uchylić drzwiczki). Zimny sernik możemy polać polewą czekoladową lub lukrem