Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
meeeega truskawkowy sernik na zimno, ekspresowy i łatwy w przygotowaniu. delikatny i lekki jak pianka. polecam
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 247
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 224
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1332
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 247
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 224
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1332
Składniki
Galaretki nalezy rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do przestudzenia. Truskawki rozdrobnić blenderem na mus. Dodać do przestudzonej galaretki, wymieszać. Ubić dobrze schłodzoną śmietankę na sztywną puszystą masę. Twaróg przełożyć do miski i zmiksować krótko mikserem, dodać ubitą śmietankę i wymieszać delikatnie łyżką, następnie dodać masę truskawkową i wymieszać dokładnie łyżką. Spód tortownicy (26cm) wylożyć biszkoptami, przelać na nie masę i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem udekorować truskawkami. Smacznego :)