Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser ze świeżymi truskawkami.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 96
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 282
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 304
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 96
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 282
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 304
Składniki
Spód tortownicy (tortownica 22 x 22 x 7 cm.) przykrywamy papierem do pieczenia, układamy warstwę herbatników.
Zagotowujemy pół litra wody,rozpuszczamy w niej 2 galaretki cytrynowe i studzimy.
Gdy galaretki będą robić się gęste, dodajemy je do sera.
Dokładnie mieszamy do połączenia się galaretki z serem.
Masę serową dzielimy na dwie części. Na jedną część masy serowej wyłożonej na herbatniki układamy wymyte, osuszone truskawki.
Przykrywamy pozostałą częścią masy serowej, równamy.
Wstawiamy formę do lodówki na godzinę, a w między czasie zaparzamy 2 galaretki truskawkowe, studzimy.
Gdy masa serowa w formie zgęstnieje na sztywno, układamy plasterki truskawek.
Wlewamy na wierzch gęstniejącą galaretkę truskawkową. Wstawiamy formę do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie możemy kroić i konsumować. Smacznego !!!
Smacznego !!!