Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W karnawale proponuję ugościć swoich najbliższych w najlepszym stylu z sernikiem tysiąca smaków. Czekolada, kajmak, mak, migdał, wanilia i oczywiście twaróg. Polewa to słona masa kajmakowa z płatkami migdałowymi. To połączenie zachwyci wszystkich. Do tego kawa orzechowa.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12916
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8025
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 295
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 704
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12916
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8025
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 295
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 704
Składniki
Tortownica 22-23 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia. Spód. Wszystkie składniki miksujemy na mokry piasek. Przekładamy do tortownicy i lekko ugniatamy. Masa makowa, to tylko ugotowany mak, cukier i zapach migdałowy. Mielimy 2-3 łyżki maku 1 łyżka cukru. Czekoladę podgrzać ze śmietanką do rozpuszczenia. Sernik. Wszystkie składniki lekko zmiksować i przełożyć do 4 misek. *Do jednej dodać masę makową z mąką ziemniaczaną. *Do drugiej wymieszaną masę kajmakową. *Do trzeciej przestudzoną ale płynną czekoladę. *Do czwartej pozostałe 100 g twarogu. Na środek tortownicy ze spodem wylewać łyżką wazową najpierw białą masę, potem czekoladową, kajmakową i makową. Czynność powtórzyć, potem łyżką przelać resztki mas. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej w 160 C około 70-80 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Polewa. Masę kajmakową podgrzewamy kilka minut ze śmietaną i solą. Przestudzoną płynną masą polewamy wierzch przestudzonego sernika. Układamy płatki migdałowe