Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 137
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7146
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 137
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7146
Składniki
Ciasto :z mąki ,cukru ,margaryny,kakaa ,proszku do pieczenia ,żółtek i śmietany zagnieść kruche ciasto ,podzielić na pól i włożyć do zamrażalnika ,na ok.1 do 1,5 godziny( ma być tak schłodzone ,aby po wyjęciu można go było zetrzeć na tarce)
Ser :masło rozpuścić ,oddzielić żółtka od białek ,żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,dodać mąkę ,budyń,ser i masło i razem jeszcze ucierać.Białka ubić na sztywno i wymieszać delikatnie z masą serową,(można dodać rodzynki ,brzoskwinie)
1 część zmrożonego ciasta zetrzeć na tarce do jarzyn wprost na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia ,na ciasto wyłożyć masę serową a na ser zetrzeć drugą część ciasta.piec w temp. 180-200stopni.Piekłam na blaszce o wymiarach 23/37 cm.