Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik czarno-biały z brzoskwiniami czy morelami.Przepis poleciła mi znajoma z NK. Przepis trochę zmieniłam. Sernik jest bardzo pyszny.
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20593
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2285
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 42
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20593
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2285
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 42
Składniki
ciasto-Zmiksować masło lub margarynę z cukrem i jajkami. Przesiać do tego suche i rozdrobnić na kruszonkę. Odłożyć 1/3 na posypkę. Resztę zagnieść i wylepić blaszkę 30x40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
masa-Zmiksować jajka z cukrem i serem.Przesiać tam budynie i zmiksować.Na koniec dodać rozpuszczone masło.Wmieszać pokrojone brzoskwinie albo morele. Wylać na ciasto w blaszce i rozprowadzić równomiernie.
Na górę rozsypać pozostawioną kruszonkę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175* i piec ok.60-70 min.
Po przestygnięciu,posypać cukrem pudrem,najlepiej przez sitko.