Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki to ulubione ciasta w naszej rodzinie. By je nieco urozmaicać, dodaję do nich różne dodatki. Dzisiaj serwuję z dodatkiem bananów.
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2889
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 79
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1392
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12538
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2889
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 79
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1392
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12538
Składniki
Składniki ciasta posiekać nożem, zarobić i podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć dno wysmarowanej masłem tortownicy o średnicy 30 cm a drugą część mocno schłodzić.
Żółtka utrzeć z cukrem i masłem na puszystą masę. Stopniowo dodawać pozostałe składniki. Na końcu wmieszać ubitą pianę. Masę serową wylać na spód surowego ciasta a na ser zetrzeć schłodzone ciasto. Piec godzinę i 15 minut w tem. 165 stopni. Po tym czasie piekarnik wyłączyć i zostawić ciasto aż całkowicie ostygnie. Można oprószyć cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową i dowolnie udekorować.