Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernikowa zebra....
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1324
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 256
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 50
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1324
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 256
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 50
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Składniki
Żelatynę namoczyć w 1 szklance wody. Miękkie masło utrzeć, stopniowo dodać cukier, cukier waniliowy oraz żółtka. wszystko razem dobrze utrzeć, następnie dodawać po łyżce ser do masy maślano jajecznej. Mleko delikatnie podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę która napęczniała w wodzie. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą serową. Mleko z żelatyną wlewamy do masy szybko miksując. Masę serową dzielimy na pół, do jednej części dodajemy kakao i mieszamy szybko. Masę wlewamy do tortownicy po 3 łyżki , raz białą, raz ciemną (tak jak robi się ciasto zebra). Staramy sie robić to szybko , gdyż masą tężeje szybko. Schładzamy w lodówce ok 3 godziny, dekorujemy dowolnie.