Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny i kremowy sernik dla miłośników tego ciasta. Ciasto nie tylko rewelacyjnie smakuje, ale i wygląda. Brzoskwinie w galaretce przypominają jajko :) Znakomicie sprawdzi się na rodzinne uroczystości i święta Wielkanocne.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 121
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 121
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Składniki
spód: Ciasteczka mielimy na piasek, łączymy z masłem i wykładamy spód okrągłej tortownicy, ugniatamy. masa serowa: Żółtka ucieramy z cukrem i masłem, następnie dodajemy budyń, aromat oraz ser. Miksujemy tylko do połączenia składników. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i dodajemy do masy, delikatnie mieszamy szpatułką (łyżką). Masę serową wylewamy na spód. Piekarnik rozgrzewamy do ok. 180°C. Na półkę niżej wstawiamy naczynie z wodą. Gdy będzie dobrze nagrzany wkładamy sernik i skręcamy piekarnik do ok. 160°C. Pieczemy około 80-90 minut. Kiedy sernik na środku nie będzie już płynny to wyłączamy piekarnik i pozostawiamy na godzinę. Następnie wyjmujemy i odstawiamy na kilka godzin do zupełnego wystudzenia. Gdy sernik całkowicie ostygnie delikatnie ścinamy nożem wierzch (ok. 3mm). Na serniki układamy odsączone połówki brzoskwiń ( możemy delikatnie ściąć aby były niższe). Galaretkę dokładnie rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Ostudzoną wkładamy do lodówki, aby trochę stężała. Galaretka powinna mieć konsystencje kisielu, wtedy szybciej zastygnie i nie wypłynie z formy. Półpłynną galaretkę wylewamy na brzoskwinie ułożone na serniku. Gotowy sernik wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!
Sernik waniliowy z brzoskwiniami i galaretką