Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty serniczek z owocami na spodzie z herbatników i czekolady dla każdego łasucha
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5621
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1104
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12213
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1531
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5621
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1104
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12213
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1531
Składniki
Masło i gorzką czekoladę rozpuszczamy w garnuszku. W tym czasie mielimy herbatniki i wrzucamy je do rozpuszczonej masy czekoladowej. Mieszamy do połączenia składników i studzimy. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy spód. Na czas przygotowywania masy wstawiamy formę do lodówki.
Twaróg umieszczamy w melakserze, dodajemy ziarenka wanilii lub aromat, jajka i budyń waniliowy. Wszystko mieszamy do połączenia składników.