Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno, warstwowy czekoladowy, na spodzie ciasteczkowym. Sernik z owocami, rozetkami i czekoladkami, może zastąpić tort.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11486
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 65
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7852
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155034
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1094
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11486
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 65
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7852
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155034
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1094
Składniki
spód-Ciasteczka rozkruszyć na żwirek. Masło rozpuścić, wlać do ciasteczek i wymieszać. Zaraz wsypać do tortownicy 27 cm.wyłożonej podkładką do tortów i wyżej zabezpieczonej. Masę dokładnie uklepać palcami lub szklanką.Trochę schłodzić.
masa 1-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Schłodzoną śmietankę, ubić z pudrem,potem z serem. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wylać do tortownicy i wyrównać. owoce-Maliny odłożyć do dekoracji jak i ładne truskawki i borówki. Część truskawek pokroić i porozkładać do tortownicy. Trochę borówek porozrzucać.
masa 2-Tutaj najpierw rozpuścić czekoladę w śmietance nad parą. Ostudzić i schłodzić. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Schłodzoną czekoladową śmietankę, ubić z pudrem,potem z serem. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wylać do tortownicy i wyrównać.
Porozkładać część truskawek i borówek jak na 1 masie.
masa 3-Postąpić jak z masą nr.2, bez dodawania owoców. Schłodzić kilka godzin w lodówce, najlepiej całą noc.
Po schłodzeniu, zdjąć zabezpieczenia i przełożyć na paterę.
rozetki-Śmietankę ubić z kremem, przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylka. Zrobić rozetki wokół sernika.
Udekorować owocami, zrobić więcej rozetek kremem. Na środku ułożyć pralinki. Sernik przetrzymywać w lodówce.