Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik wiedeński"
Polecam.
Odsłon: 124
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 124
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 152
Składniki
Ser trzykrotnie przepuść przez maszynkę. Jajka przelej wrzątkiem, rozbij i oddziel żółtka od białek.
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i margaryną. Do masy stopniowo dodawaj ser. Następnie wlej zapach do ciast (może być waniliowy) i całość dokładnie wymieszaj.
Z białek ubij sztywną pianę. Delikatnie połącz ją z masą, a na koniec dodaj bakalie.
Wstaw sernik do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piecz godzinę. Gotowy posmaruj czekoladową polewą i udekoruj skórką pomarańczową.
Czas: 45 min, 1 porcja = 270 kcal.Źródło: Kurier TV