Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 364
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 471
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 364
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 471
Składniki
Jajka rozbełtać w miseczce. Dodać cebulę czaronicy, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Zamaczać chlebki w jajku i układać na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Zalać resztą jajka. Przypieczone kromki obrócić na drugą stronę. Pozgarniać na chlebek ścięte jajko. Ułożyć na kromkach kindziuk i zasypać żółtym serem. Przykryć patelnię i wyłączyć gaz. Jak serek się rozpuści, to ułożyć plastry pomidora. Oprószyć solą i pieprzem, posypać cebulą czarownicy. Gotowe, zajadać.