Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny klasyk na rodzinne spotkania. Wszyscy chętnie się nim zajadają. Tak rewelacyjny kolor sernik zyskał dzięki wiejskim jajkom od podwórkowych kurek.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5443
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8811
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7631
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5214
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5443
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8811
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7631
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5214
Składniki
Jajka, margarynę oraz ser wyjmujemy wcześniej z lodówki, aby uzyskały pokojową temperaturę. Na początku oddzielamy żółtka od białek. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, stopniowo dodajemy po jednym żółtku. Następnie po łyżce dodajemy ser i dosypujemy kaszę manną. Delikatnie miksujemy. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru. Ubite białka dokładamy stopniowo do masy serowej, miksujemy na wolnych obrotach. Masę przelewamy do wysmarowanej i oprószonej mąką (tylko dno) tortownicy o średnicy 24 cm. Piekarnik ustawiamy na grzanie góra-dół. Pieczemy w 180*C przez 20 minut i następnie w 150*C przez 70 minut. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Polewa: Wszystkie składniki umieszczamy w małym rondelku na wolnym ogniu. Mieszamy do rozpuszczenia się czekolady i zgęstnienia polewy . Dekorujemy ciasto.