Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik wiedeński z bakaliami"
Szybka i smaczna
Odsłon: 13987
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 46
Szybka i smaczna
Odsłon: 13987
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 46
Składniki
Ser zemleć. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i masłem na puszystą masę.
Do masy stopniowo dodawać ser. Wlać aromat, wymieszać.
Ubić pianę z białek. Delikatnie połączyć ją z masą. Wymieszać z mąką i 2/3 bakalii. Piec około 45 minut w temperaturze 175°C. Polać polewą czekoladową, udekorować pozostałymi bakaliami.
ok. 75 minut
Można wykorzystać gotową polewę czekoladową lub zrobić samodzielnie z gorzkiej czekolady, mleka i masła.Źródło: Twoje Imperium