Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik na delikatnym spodzie z bakaliami <3
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1321
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1788
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 245
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 567
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1321
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1788
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 245
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 567
Składniki
Wykonanie: Mąkę przesiać, wymieszać z resztą składników i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto podzielić na dwie części jedną większą (3/4) i drugą mniejszą (1/4). Mniejszą część ciasta włożyć do zamrażalki. Większą częścią ciasta wyłożyć tortownicę o średnicy 28 cm i piec przez około 30 minut w 160 stopniach, wystudzić.
Wykonanie: Ser wymieszać wymieszać z miękkim masłem, budyniem, cukrem oraz z jajkami. W osobnej miseczce ubić na sztywno białka. Do masy serowej dodać skórkę pomarańczową, rodzynki i startą skórkę z pomarańczy, dokładnie wymieszać. Na sam koniec do masy serowej delikatnie wmieszać ubite białka. Gotową masę wylać na podpieczony spód na to zetrzeć resztę ciasta i całość piec przez około 60 minut w 180 stopniach. Sernik pozostawić w piekarniku na całą noc do wystudzenia. Smacznego ;)