Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik na delikatnym spodzie z bakaliami <3
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 56
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 166
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4204
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 56
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 166
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4204
Składniki
Wykonanie: Mąkę przesiać, wymieszać z resztą składników i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto podzielić na dwie części jedną większą (3/4) i drugą mniejszą (1/4). Mniejszą część ciasta włożyć do zamrażalki. Większą częścią ciasta wyłożyć tortownicę o średnicy 28 cm i piec przez około 30 minut w 160 stopniach, wystudzić.
Wykonanie: Ser wymieszać wymieszać z miękkim masłem, budyniem, cukrem oraz z jajkami. W osobnej miseczce ubić na sztywno białka. Do masy serowej dodać skórkę pomarańczową, rodzynki i startą skórkę z pomarańczy, dokładnie wymieszać. Na sam koniec do masy serowej delikatnie wmieszać ubite białka. Gotową masę wylać na podpieczony spód na to zetrzeć resztę ciasta i całość piec przez około 60 minut w 180 stopniach. Sernik pozostawić w piekarniku na całą noc do wystudzenia. Smacznego ;)