Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik mojej Mamy. PYCHOTA!!!!!
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 434
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2606
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 434
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2606
Składniki
Wykonanie: Ser zmielić dwa razy i wymieszać z żółtkami utartymi z miodem.
Następnie dodać zmiksowane banany, budyń, kilka kropli aromatu do smaku i dokładnie wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Średnią tortownicę wysmarować tłuszczem, posypać połową wiórek, wylać masę serową i posypać resztą wiórek kokosowych.
Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Podawać po całkowity wystudzeniu, możemy go dobrze schłodzić w lodówce.