Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki na zimno mają to do siebie, że choć długo się na nie oczekuję , to znikają w oka mgnieniu i są pyszne!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 154
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1101
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 154
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1101
Składniki
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Tak przygotowanym spodem wyłożyć dno tortownicy i odstawić do lodówki na ok. 15-20 min. Serek zmiksować z cukrem pudrem i jogurtem naturalnym, żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Do żelatyny przełożyć 2-3 łyżki masy serowej, wymieszać i przelać do masy serowej, zmiksować. Banany obrać, pokroić w plastry i dołożyć do masy serowej, wymieszać i przelać do tortownicy.
Na wierzchu poukładać połówki winogrona i zalać tężejącą galaretką. Schować do lodówki na całą noc.
A na drugi dzień już tylko zaparzyć kawę i jeść ciacho... :)