Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy sernik z beza zapraszam po przepis
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16457
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5292
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16457
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5292
Składniki
Ciasto ; Do miski daje mąkę z proszkiem do pieczenia dodaje cukier 3 łyżki ,margarynę złotka z 5 jajek zagniatam ciasto. Gotowe ciasto dziele na 2 części mniejsza i większą ,większy kawałek wykladam na dno blaszki 28 cm a mniejszy kawałek do lodówki na czas dalszych przygotowań.
Masa serowa ; Miękka margarynę i cukier puder ucieram wbijam 2 cale jajka ucieram następnie dodaje ser i ucieram a na koniec wsypuje 2 budynie dokładniej łączę .
Beza ; Do miski daje białka z 5 jajek ze szczypta soli ubijam na sztywno pod koniec dodaje cukier chwile miksuje i wsypuje cukier dokładnie łączę .
Na ciasto wyłożone w blaszce wykladam masę serowa równam na ser wykladam bezę a na sam wierzch skubie kawałeczki pozostałego ciasta z lodówki .
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach 45 -50 minut .Gorące ciasto po wyjęciu z piekarnika posypuje cukrem pudrem lub gdy ostygnie polewam polewa czekoladową :Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego