Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 3
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 115
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 183
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 3
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 115
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 183
Składniki
Brownie: Masło, kakao i cukier rozpuszczamy w garnuszku. Dodajemy połamaną czekoladę. Masę lekko studzimy. Do masy czekoladowej dodajemy jajko(gdy masa będzie za rzadka dodajemy dwa jajka) mieszając trzepaczką. Następnie wsypujemy mąkę i mieszamy na gładką masę. Tortownicę (o średnicy 20 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nie ciasto. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180*C
Masa serowa: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki na masę serową prócz białek miksujemy do momentu połączenia składników. Ubijamy białka i delikatnie mieszając, dodajemy do sernika. Masę wylewamy na spód brownie i pieczemy przez około 60 minut w temperaturze 150*C. Jak już sernik wystygnie przygotowujemy polewę. Połamaną czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w rondelku, studzimy ją i dekorujemy ciasto. Smacznego! :)