Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu i genialny w smaku. Jest wilgotny, a w smaku wyczuwamy delikatną nutę białej czekolady. ;)
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 17
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 54
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1420
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 17
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 54
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1420
Składniki
Wymiary formy 30 cm x 25 cm. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej i studzimy. Na początku ucieramy twaróg z połową cukru i cukrem wanilinowym. Następnie dodajemy 5 całych jajek, 5 żółtek, miękkie masło, mleko i fix do sernika/budyń waniliowy. Całość dokładnie ucieramy. Później dodajemy kaszę mannę i dokładnie mieszamy.
Następnie w drugiej misce ubijamy na sztywno 5 białek z drugą połową cukru. Białka dodajemy partiami do serowej masy i za każdym razem delikatnie mieszamy łącząc z serem.
Sernik przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180°C przez 30 minut. Następnie obniżamy temperaturę do 160° i pieczemy kolejne 40 minut. Upieczony sernik studzimy w piekarniku. Przed podaniem posypujemy go cukrem pudrem. Smacznego ;)