Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pewno niektórym sernik bez pieczenia kojarzy się z zawartością żelatyny. Ja osobiście za takimi nie przepadam i nie robię. Podstawowe składniki to serek mascarpone, białe czekolady i śmietanka wysokoprocentowa.
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9250
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1941
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3958
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 425
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 235
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 286
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9250
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1941
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3958
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 425
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 235
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 286
Składniki
Przygotowanie ciasta kruchego; Składniki zagnieść ze sobą. Rozwałkować na dnie tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w 180* Przygotowanie masy serowej; Czekolady pokruszyć i rozpuścić w szklanej miseczce umieszczonej nad gotującą się wodą. Dno miski nie może stykać się z taflą wody. Serek umieścić w misie miksera, mieszać na małych obrotach. Dodawać stopniowo schłodzoną czekoladę. Na końcu dodać ubitą na sztywno śmietankę i wymieszać już silikonową szpatułką. Masę serową umieścić na upieczonym spodzie. Można udekorować obranymi ze skórki migdałami. Serniczek włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
Jak obierać migdały. Do garnuszka wlej mleko i wsyp migdały. Mleko ma zakryć nasiona. Następnie należy podgrzać, odczekać chwilę i bez trudu zdejmiesz skórki.