Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno. Prosty w przygotowaniu, przepyszny w smaku. Lekki, puszysty, idealny na lato.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 228
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 341
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2498
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 228
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 341
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2498
Składniki
Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.
Przygotowujemy 2 miski. Do jednej przekładamy twaróg. Miksujemy. na średnich obrotach. W trakcie miksowania dodajemy cukier puder, a następnie roztopioną czekoladę.
Do drugiej miski wlewamy dobrze schłodzoną śmietanę 30%. Warto włożyć miskę do lodówki na godzinę przed ubijaniem. Śmietanę ubijamy na puszystą masę.
Ubitą śmietanę dodajemy do masy serowej. Delikatnie mieszamy, aby nie stracić puszystości.
Do gorącej wody dodajemy żelatynę i dokładnie ją mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Do naczynia, w której jest żelatyna dodajemy trochę masy i delikatnie mieszamy. Następnie przelewamy do masy serowej i ubijamy mikserem na małych obrotach do połączenia składników.
Przelewamy masę do tortownicy. W moim przypadku była to tortownica o średnicy 24cm. Sernik wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy malinami.