Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno. Prosty w przygotowaniu, przepyszny w smaku. Lekki, puszysty, idealny na lato.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1511
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231903
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5030
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1511
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231903
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5030
Składniki
Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.
Przygotowujemy 2 miski. Do jednej przekładamy twaróg. Miksujemy. na średnich obrotach. W trakcie miksowania dodajemy cukier puder, a następnie roztopioną czekoladę.
Do drugiej miski wlewamy dobrze schłodzoną śmietanę 30%. Warto włożyć miskę do lodówki na godzinę przed ubijaniem. Śmietanę ubijamy na puszystą masę.
Ubitą śmietanę dodajemy do masy serowej. Delikatnie mieszamy, aby nie stracić puszystości.
Do gorącej wody dodajemy żelatynę i dokładnie ją mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Do naczynia, w której jest żelatyna dodajemy trochę masy i delikatnie mieszamy. Następnie przelewamy do masy serowej i ubijamy mikserem na małych obrotach do połączenia składników.
Przelewamy masę do tortownicy. W moim przypadku była to tortownica o średnicy 24cm. Sernik wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy malinami.