Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik z białą czekoladą na kruchym spodzie
Blacha do pieczenia 24 X 32 cm, papier do pieczenia
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 126
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4190
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 126
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4190
Składniki
Formę 24 x 32 cm wykładamy papierem do pieczenia. Masło siekamy i przekładamy do miski. Dodajemy przesianą mąkę, cukier, cukier waniliowy. proszek do pieczenia, kakao, jajko i żółtko, szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy je w proporcji 50 na 50 i wkładamy na 1,5 godziny do lodówki
Przygotowujemy masę: śmietankę podgrzewamy na minimalnym ogniu, ale nie zagotowujemy, dodajemy białą czekoladę i raz na jakiś czas mieszamy. Zostawiamy do ostudzenia. Kiedy masa się ostudzi jajka ubijamy przez około 4 minuty i mieszamy z wystudzoną masą. Następnie do masy dodajemy twaróg sernikowy oraz cukier waniliowy i miksujemy około 5 minut.
Wyciągamy z lodówki pierwszą połowę ciasta i kroimy ją na plasterki, a następnie ręką rozprowadzamy po blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na spód wylewamy masę serowo-czekoladową, a na wierzch ścieramy drugą część ciasta na grubych oczkach. Wkładamy na 55 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Zostawiamy ciasto do całkowitego ostudzenia, a następnie kroimy na kawałki i jest gotowe!