Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu i bez pieczenia serniczek.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Składniki
Wykonanie: Herbatniki pokruszyć lub zmielić, wymieszać z orzechami, masłem i cynamonem. Małą tortownicę wyłożyć przygotowanymi herbatnikami.
Ser zmielić na pulchną masę, a czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej na parze. Śmietanę roztrzepać, wlać do sera, połączyć z przestudzoną czekoladą i wyłożyć na herbatniki.
Posypać cynamonem wymieszanym z cukrem pudrem, wstawić na noc do lodówki. Sernik można również zamrozić i podawać na zimno ale musimy pamiętać aby wcześniej pokroić na kawałki.