Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo kremowy serniczek z dużą ilością białej czekolady. Robi się go szybko, długi jest czas chłodzenia. Z podanych składników otrzymamy dużą tortownicę (26 cm) tego smakołyku, ale sernik jest tak pyszny że mała blaszka to zbyt mało
Przepis dnia
Przepis na ten sernik jest bardzo prosty, szybki. Nawet początkująca gospodyn...
Odsłon: 4256
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 5817
Przepis dnia
Przepis na ten sernik jest bardzo prosty, szybki. Nawet początkująca gospodyn...
Odsłon: 4256
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 5817
Składniki
Herbatniki mielimy na piasek, łączymy z masłem i wykładamy na dno tortownicy (26cm). Mocno uklepujemy łyżką. Śmietanę podgrzewamy prawie do wrzenia, wsypujemy posiekaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia. Połowę sera z wiaderka dodajemy do czekolady, mieszamy do połączenia (jeżeli czekolada zaczęła się ścinać to możemy masę lekko podgrzać a bezpiecznej podgrzać w kąpieli wodnej). Mleko mocno schładzamy i ubijam na gęstą pianę. Dodajemy serki mascarpone i resztę sera z wiaderka, ubijam do połączenia. Namoczoną żelatynę mieszamy z trzema łyżkami wrzatku, mieszamy do rozpuszczenia. Masę z białą czekoladą dodajemy do masy serowej, mieszamy tylko do połączenia składników. Łyżkę masy dodajemy do rozpuszczonej żelatyny,mieszamy i wlewamy do masy serowej szybko mieszając. Masę delikatnie przelewamy na herbatnikowy spód. Wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach wrzątku, studzimy. Na wierzchu stężałego sernika układamy owoce i zalewamy zimną galaretką. Kiedy galaretka zastygnie ciasto jest gotowe. Smacznego