Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio rozmawiałam z kolegą z pracy o ciastach, które przyrządzały nasze babcie. I tak przypomniał nam się sernik z brzoskwiniami na cieście. Zaczęliśmy odgrzebywać stare przepisy w poszukiwaniu tego jednego jedynego. Teraz znów możemy cieszyć się smakami dzieciństwa. W sumie to ja – bo jestem 20 lat starsza od kolegi ;) Wypróbujcie przepis! Kroki
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2081
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 154
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1045
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1182
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12017
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2081
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 154
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1045
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1182
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12017
Składniki
Zagniatamy ciasto ze wszystkich składników. 2/3 wykładamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia, 1/3 odkładamy do lodówki. Przygotowujemy masę serową - masło roztapiamy i studzimy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy zmielony biały ser, budyń (proszek), kaszę mannę - masę dokładnie miksujemy i wykładamy na ciasto. Brzoskwinie odsączamy z syropu, kroimy na mniejsze kawałki i układamy na masie serowej. Następnie wykładamy ubitą na sztywno pianę z białek i cukru. Na górę kruszymy palcami lub ścieramy na tarce pozostałą część ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 50 minut. Po upieczeniu pozostawiamy chwilę w otwartym piekarniku. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.